drama365.gr
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σπ. Δανέλλης στο Πρώτο: Εμείς από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν φεύγουμε-Το κόμμα αυτό το υπερασπιζόμαστε-Δεν είναι το κόμμα του κ. Κασσελάκη (audio)

Κοινοποίηση

Με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις που παρατηρούνται στο ΣΥΡΙΖΑ μετά  το κλείσιμο της εφημερίδας «Αυγή», τις απολύσεις στελεχών από τον κ. Κασσελάκη, τις δηλώσεις του περί «μαύρου» χρήματος αλλά και την πρόσφατη επιστολή 87 βουλευτών και στελεχών του κόμματος, οι οποίοι ζητούν άμεση συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Με τούτα και Μ’ Εκείνα» και τον Φώτη Παπούλια, ο Σπύρος Δανέλλης, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας αρχικά στην ερώτηση τίνος κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή αν είναι του κ. Κασσελάκη, των στελεχών ή των μελών, ο κ. Δανέλλης επισήμανε «Νομίζω ότι κάποια πράγματα, φτάνουν σ’ ένα όριο. Ο κ. Κασσελάκης βεβαίως ήταν ειλικρινής όταν πρότεινε το όραμά του και μέσα σ’ ένα εκλογικό σύστημα που αφρόνως είχαμε αποδεχτεί και υπερψηφίσει στο προτελευταίο μας συνέδριο και εξελέγη πρόεδρος του κόμματος. Ήρθε όμως υποσχόμενος και νομίζω ότι αυτό είναι που αναπτέρωσε την ελπίδα, έτσι ώστε τα χιλιάδες των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και των φίλων που με τραυματισμένο το ηθικό, μετά από τη δεινή ήττα την περσινή και τη διπλή μάλιστα, ήλπισαν και άκουσαν αυτό που υποσχέθηκε, ότι δηλαδή «εγώ θα ρίξω τον Μητσοτάκη»Αυτό στην πορεία δεν φαίνεται να πραγματοποιήθηκε και είναι μακράν η πραγματικότητα αυτής της υπόσχεσης του. Μέσα σ’ αυτή την πραγματικότητα που θα έπρεπε να συζητηθεί διαφορετικά και όπως ορίζει και το καταστατικό του κόμματος και η λειτουργία των δημοκρατικά λειτουργούντων κομμάτων, φαίνεται ότι αυτά δεν ισχύουν για τον ΣΥΡΙΖΑ πλέον και έτσι έχουμε τις ντιρεκτίβες και τα μηνύματα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και την υλοποίηση από την εδώ ηγετική ομάδα έτσι, των επιταγών του προέδρου (…). Αυτό που διέκρινε την Αριστερά από τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο και έχαιρε εμπιστοσύνης και ιδιαίτερης αίσθησης σεβασμού, η Αριστερά, τα μέλη της, οι ηγέτες της από τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο, σε χρόνια δύσκολα και με οξυμένα τα πάθη, ήταν το ήθοςΚαι αυτό το ήθος έχει κατακερματιστεί. Αυτό το περίφημο προνόμιο που είχε κάποτε η Αριστερά έχει πάει περίπατο».

Εν συνεχεία, αναφερόμενος στο κείμενο που υπέγραψε μαζί με άλλους 86 συντρόφους και συντρόφισσες, όπου μιλούν για μια συντεταγμένη συζήτηση ώστε να γίνει μια κουβέντα για το εκλογικό αποτέλεσμα ενώ βάζουν παράλληλα και το θέμα της «Αυγής», το θέμα της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων, ο κ. Δανέλλης, απάντησε το εξής στο ερώτημα για το υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί στο κόμμα να ανοίξει αυτή η συζήτηση «Αυτό που φαίνεταιαν δείτε και την υποδοχή των αυτονόητων ζητημάτων που εγείρει αυτή η ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο και τη γραμματέα των 87 στελεχών του κόμματός μας, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται-από τους οπαδούς να χρησιμοποιήσω αυτόν τον όρο, γιατί οπαδισμός είναι του κ. Κασσελάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης-προφανώς όχι κυνήγι μαγισσών είναι αλλά είναι  ανεπανάληπτες στιγμές, ξένες προς το ήθος, προς την κουλτούρα και την αισθητική της Αριστεράς, έτσι όπως έχουμε μάθει εμείς από τα παλιά τα χρόνια. Προφανώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε και το τέλος του κόμματος αυτού και όχι του χώρου (…). Είναι πλειοψηφικό πλέον κοινωνικά το αίτημα ότι οι δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικέςθα πρέπει να συνεννοηθούνΘα πρέπει από κοινού, να αντιμετωπίσουν αυτήν την επίθεση της Δεξιάς, της νέας Δεξιάς, της ακροδεξιάς, η οποία φαίνεται ότι σαρώνει τα πάντα».

«Εμείς από το κόμμα δεν φεύγουμε- Το κόμμα αυτό το υπερασπιζόμαστε και γι’ αυτό το λόγο και μείναμε και μένουμε-Δεν είναι το κόμμα του κ. Κασσελάκη»

Έπειτα, δεν παρέλειψε επίσης να επισημάνει το εξής στη εκπομπή «Με τούτα και Μ’ Εκείνα», «Το κόμμα αυτό το υπερασπιζόμαστε και γι’ αυτό το λόγο και μείναμε και μένουμε και είμαστε εδώ. Μιλάμε για το κόμμα μαςΔεν είναι το κόμμα του κ. Κασσελάκη. Ο κ. Κασσελάκης, που βλέπει διαφορετικά το κόμμα και είναι δικαίωμά του να το κάνει, αν πείσει την πλειοψηφία των μελών του κόμματος ότι θέλουν μια τέτοια μεταστροφή, μια τέτοια μετάλλαξη του κόμματος, ας το αποφασίσουν και ο καθένας θα πάρει τις ευθύνες του και θα κάνει τις επιλογές του. Εμείς από το κόμμα δεν φεύγουμε. Γι’ αυτό παλεύουμε μέσα στο κόμμα. Και είναι κρίμα που άξιοι συνάδελφοί μας και σύντροφοί μας έκαναν αυτή την επιλογή που είναι δικό τους το θέμα βεβαίως, όταν έφυγαν έτσι πριν από μερικούς μήνες και δυστυχώς με πολύ άδοξη κατάληξη, διότι δεν ήταν σωστή επιλογή, ούτε σωστός χρόνος και αυτό μόνο που έκαναν είναι να αλλάξουν τους συσχετισμούς και να βοηθήσουν τον κ. Κασσελάκη να επιβάλει την αντίληψή του».

Τέλος, όσον αφορά το συνέδριο που έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο και για το αν υπάρχει πιθανότητα να τεθεί θέμα ηγεσίας, ο κ. Σπύρος Δανέλλης, υπογράμμισε χαρακτηριστικά στο δημοσιογράφο «Το θέμα δεν είναι το θέμα ηγεσίαςΤο θέμα είναι ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ποιος είναι ο χαρακτήρας αυτού του κόμματος και ποιος ο τρόπος και που λειτουργεί και ποια είναι η ταυτότητά του και ποια είναι βεβαίως και τα αξιακά του, οι αναφορές και ποιος είναι ο συγκεκριμένος προγραμματικός του λόγος και πώς υλοποιούμε το μεγάλο στόχο και το μεγάλο καημό των προοδευτικών πολιτών. Το πώς μπορούμε δηλαδή επιτυχώς να ανατρέψουμε-όχι τον κ. Μητσοτάκη-αλλά την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την ατζέντα αυτή την οποία έχει και που σε πάρα πολλά ζητήματα, έχει αγκαλιάσει και την ατζέντα της ακροδεξιάςΑυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο. Ο κ. Κασσελάκης υποσχέθηκε ότι αυτό μπορεί να κάνει. Αυτή ήταν η δέσμευσή του προς τους χιλιάδες των ψηφοφόρων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που τον αγκάλιασαν και χωρίς να τον ξέρουν τον ανέδειξαν. Διότι, ο κ. Κασσελάκης είναι το σύμπτωμα της κρίσης για να μην τον αδικούμε. Δεν είναι το αίτιο της κρίσης. Γίνεται αίτιο άλλων κρίσεων τώρα από την πολιτική που ακολουθεί».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

100 χρόνια Μεγαλόκαμπος – 3ήμερο Πανηγυρικών Εκδηλώσεων «Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης» 19 – 20 – 21 Μαΐου 2024

Μεταφορά  Παροχής Υπηρεσιών Κατ’ Οίκον Φροντίδας και Υποστήριξης (Βοήθεια στο Σπίτι) Δήμου Δράμας στο Διοικητήριο

Επανέναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό ζήτησε ο Μητσοτάκης από τον Ερντογάν: Νέα συνάντηση τον Σεπτέμβριο