drama365.gr
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ: Στις 19:00 συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία

Κοινοποίηση

Για τις 19:00 έχει προγραμματιστεί η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σύμφωνα με πληροφορίες.

Μετά τη χθεσινή εξάωρη εκρηκτική συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που έληξε χωρίς απόφαση, νέο κρίσιμο ραντεβού έδωσαν τα μέλη της, για σήμερα Τρίτη 20 Φεβρουαρίου το απόγευμα παρουσία, πλέον και του Στέφανου Κασσελάκη. Εκεί θα φανεί εάν υπάρχει η δυνατότητα για εκτόνωση της κατάστασης που δημιουργήθηκε τα τελευταία 24ωρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το ερωτηματολόγιο προς τα μέλη που έθεσε ο πρόεδρος του κόμματος, τις αντιδράσεις που αυτό προκάλεσε,  και το κλίμα που διαμορφώθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του κομματικού οργάνου μετά και την επιστολή προς τα μέλη του από το Στέφανο Κασσελάκη.

Στη χθεσινή ανακοίνωση του κομματικού οργάνου δίνονται κάποιες αιχμηρές απαντήσεις στην επιστολή που έστειλε στα μέλη της γραμματείας ο Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας σε όσους είχαν αμφισβητήσει την κίνησή του με το ερωτηματολόγιο προς τα μέλη που θέτει ταυτοτικά ζητήματα για το κόμμα.

«O ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα μελών, όχι κόμμα στελεχών και βεβαίως όχι ένα αρχηγικό κόμμα» ανέφερε η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας που καλεί τα μέλη του κόμματος από την κορυφή μέχρι τη βάση να δώσουν ενωμένα τους αγώνες που έρχονται στο συνέδριο του κόμματος: «Σε αυτόν τον αγώνα οι χίμαιρες και τα σενάρια συνωμοσιολογίας δεν πρέπει και ούτε αφορούν κανένα στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφεραν.

Στη συνεδρίαση, που έχει προγραμματιστεί το απόγευμα καθώς αναμένεται η επιστροφή του προέδρου από το Λονδίνο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα μέλη της γραμματείας αναμένουν να συζητήσουν μαζί του προκειμένου να υπάρξει αποσυμπίεση του κλίματος που δημιουργήθηκε λίγα 24ωρα πριν από το συνέδριο. Έλεγαν πάντως μέλη της γραμματείας χθες ότι από τη συζήτηση που θα διεξαχθεί σήμερα θα διαφανεί εάν θα επανέλθουν και στη χθεσινή πρόταση πολλών μελών του οργάνου για σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής πριν από το συνέδριο, η οποία θα άνοιγε πάρα πολλά θέματα για το κόμμα.

Κασσελάκης: Βγήκα με καθαρό μήνυμα ότι θα δώσω φωνή στα μέλη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από στο Λονδίνο, όπου συμμετείχε σε ανοικτή συζήτηση, με τον επικεφαλής του ελληνικού παρατηρητηρίου, του London School of Economics, απαντώντας σε ερώτηση αναφέρθηκε στο ζήτημα που ανέκυψε, με τη δημοσίευση του ερωτηματολογίου, λέγοντας ότι θέλει να δώσει φωνή στα μέλη του κόμματος: “Η ερώτηση που πρέπει να κάνουμε είναι: η δομή όπως είναι, αντανακλά αυτό που επιθυμούν πραγματικά τα μέλη; Δεν είμαι εγώ και τα μέλη εναντίον της δομής. Πρέπει να ακούσουμε τα μέλη, ας τους μιλήσουμε. Αν οι δομές λειτουργούσαν εγώ δεν θα ήμουν αρχηγός” είπε.

«Θέλω να δημιουργήσω ένα μονοπάτι για το ελληνικό όνειρο»

Προχώρησε δε σε ανάρτηση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Θέλω να δημιουργήσω ένα μονοπάτι για το ελληνικό όνειρο», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης και εξηγεί: «Ένα ισχυρό μονοπάτι για τους ανθρώπους της χώρας μας, ώστε να ευημερούν στον τόπο τους, χωρίς να χρειάζεται να μεταναστεύσουν, είτε εκτός είτε εντός της χώρας τους, για να επιβιώσουν».

Ακολούθως αναφέρει τους «τέσσερις πυλώνες που θα δουλέψουμε για να το πετύχουμε:

-Με μια ισχυρή εξωτερική πολιτική και Εθνική Άμυνα.

Δημιουργώντας μια σύγχρονη κοινωνία.

-Με ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα. Με συμπερίληψη και ισότιμη ένταξη στην κοινωνία όλων των ανθρώπων, χωρίς αποκλεισμούς. Η σύγχρονη κοινωνία, είναι θέμα νοοτροπίας, είναι θέμα παιδείας και πολιτισμού.

-Με μια οικονομία που θα φέρει ανάπτυξη και κοινωνική κινητικότητα για τους ανθρώπους. Με κεφαλαιαγορές που θα λειτουργούν σωστά. Με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα και απολαβές που επιτρέπουν την αποταμίευση. Με ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας.

-Με ένα νέο πρότυπο διακυβέρνησης του κράτους, με αρωγό την τεχνολογία, και όχι τεχνοφοβικό. Που δε θα συναλλάσσεται ο υπουργός κάτω από το τραπέζι και δε θα επεμβαίνει στη λειτουργία του κράτους. Με διαφανή διακυβέρνηση». Η έναρξη του συνεδρίου έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου

ΠΗΓΗ: ERT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

After Yoga, Meditation Breaks Into The Mainstream

admin

Αίτημα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων για τις συμφωνίες με την Ουκρανία

Δράμα: Επετειακές εκδηλώσεις για την μάχη στο Οχυρό Λίσσε