drama365.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΝ.ΔΡΑΜΑΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δράμα: Εμπλουτισμός Φράγματος Καλού Αγρού με 12 τόνους νερό

Κοινοποίηση

Σε μια δραστική παρέμβαση στο Φράγμα Καλού Αγρού εμπλουτίζοντάς το με 12 τόνους νερό, προχώρησε ο Δήμος Δράμας και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία και με τη Δημοτική Κοινότητα της περιοχής.

Στόχος να διασφαλιστεί, κατά το δυνατόν, η επιβίωση των γόνων και των μικρών ψαριών στο ποτάμι. Αυτή η ενέργεια είναι ιδιαίτερα σημαντική σε περιόδους ξηρασίας ή όταν το επίπεδο του νερού είναι χαμηλό, καθώς μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες που είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη και την επιβίωση των νεαρών ψαριών.

Η ξηρασία του τελευταίου χρονικού διαστήματος δημιούργησε πολλά προβλήματα και ο Δήμος βρίσκεται σε εγρήγορση ώστε να παρεμβαίνει όπου υπάρχει ανάγκη και με κάθε μέσο.

«Ο εμπλουτισμός μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της βιοποικιλότητας του ποταμού, προσφέροντας κατάλληλο περιβάλλον για τα ψάρια ώστε να επιβιώσουν, να αναπτυχθούν και να αναπαραχθούν. Επιπλέον, συμβάλλει στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας της περιοχής, ενισχύοντας τους πληθυσμούς των ψαριών και κατ’ επέκταση την τοπική πανίδα και χλωρίδα που εξαρτώνται από αυτά» δήλωσε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Μαυρίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κύπελλο Ελλάδας Betsson: το πρόγραμμα της 3ης φάσης

Άρης – ΠΑΟΚ 2-1: Παθιασμένοι οι κιτρινόμαυροι πήραν το ντέρμπι και γκρέμισαν από την κορυφή τον δικέφαλο

Κακοκαιρία Avgi – Περιφέρεια Αττικής: Επί ποδός βρίσκεται ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας